KRÄMIG GOD KYCKLINGGRATÄNG MED MASSA PARMESAN

4 kycklingfiléer, delade på hälften till 8 tunna, hela filéer.
2 dl crème fraiche 34 %
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk kycklingfond
1 msk dijonsenap
2 msk vitt matlagningsvin
1/2 dl färsk timjan, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
Smör, att bryna kycklingen i


20-30 g riven parmesan
Basmatiris
Krispig sallad samt halverade cocktailtomater med mild olivolja & rödvinsvinäger

1. Koka riset enl anvisningarna på paketet.
2. Dela kycklingfiléerna på hälften till 8 st tunna hela filéer.
3. Salta och peppra på båda sidorna.
4. Bryn filéerna ca 4 st åt gången i en stekpanna, ca 2 min / sida. Lägg sedan över i en sauteuse. Vispa ej ur stekpannan!
5. När alla filéer är brynta och överlagda i sauteusen, tillsätt crème fraiche och matlagningsgrädde i stekpannan och vispa ur den. (På så vis tar vi vara på smakerna som bildats i pannan.)
6. Tillsätt kycklingfond, dijonsenap, vitt matlagningsvin och hackad färsk timjan. Salta & peppra efter smak.
7. Häll såsen över kycklingfiléerna och tillsätt färsk, finhackad vitlök, rör om och låt allt puttra samman. Ca 5-6 min räcker, se till att kycklingen genomstekt. Skär alltid i tjockaste delen av kyckling för att vara helt säker.
8. Smaka av.
9. Servera denna krämigt härliga kyckling tillsammans med ris och massa riven parmesan uppe på toppen. Samt en grönsallad med syrlig vinägrett.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0