0

GRÅTT OCH RÖTT

(null)


Japp, så var då vårsolen över för denna gång.
Kanske lika bra med tanke på att jag brände näsan igår på min promenad. Den är stark vårsolen!

Idag är ljusen tända på köksbordet. Till och med fönsterlamporna.
Så mulet är det.
Stora regndroppar dekorerar mitt köksfönster där jag nu sitter och tittar ut med kaffekoppen i handen.
Ugnen är påsatt, för idag ska det bakas. Måste hålla igång så värmen behålls inomhus.
Alla gardiner är uppdragna. Solstolarna inplockade. Markiser invevade.
Igår satt jag och en vän i uterummet och mös då solen stekte för hett på altanen.
Idag när jag går ut i uterummet hör jag inte ens vad jag tänker. Så himla mycket oljud från regnet på plasttaket!

3 mogna bananer har legat och väntat på att få bli bananmuffins. Idag är så dagen jag slår till med bakandet.
Men vad ser jag? Mannen åt visst en banan till frukost!! Jaja, bara att räkna om receptet då...

BANANMUFFINS

(null)


20 st Ugn 190 grader Ca 12-15 min

3 stora mogna bananer
6 ägg
1 krm vaniljpulver
1,5 tsk kakao
1 tsk pakpulver
100 g frysta hallon

Mixa allt utom hallonen.
Häll upp i muffinsformar.
Har du ingen muffinsplåt så använd aluminiumformar.
Toppa med ett hallon i varje form.

Om bananerna inte är omogna nog så tillsätt 1 tsk sötningsmedel.

Dessa går bra att frysa in och ta fram med Gevalia då oväntat besök kommer. Löfbergs Lila går lika bra, jag har provat :)


Kommentera här: